Vårruset ökar i Norrköping och lanserar Vårruset initiativet ”Spring för alla tjejer”

För tredje året i rad ökar antalet anmälningar till Vårruset i Norrköping. I skrivande stund är över 500 fler tjejer anmälda än vid samma period förra året. Samtidigt lanseras Vårruset-initiativet ”Spring för alla tjejer”.

Vårruset i Norrköping ser återigen ut växa i antal deltagare. I dagsläget har Vårruset i Norrköping 500 fler anmälda deltagare än vid samma tidpunkt förra året och generellt är trenden att merparten köper sin startplats sent, vilket gör prognosen positiv.

– Vi är verkligen glada över att vi har hittat ett nytt koncept och bana som deltagarna uppskattar med start och mål vid Stadium Arena. Vi har haft två riktigt bra år här och Vårrusets egna utvärderingar visar att deltagarna är väldigt nöjda med Vårruset i Norrköping, säger Fredrik Illner, tävlingsledare för Vårruset i Norrköping.

En förklaring till årets ökning av deltagare kan också bero på satsningen på Vårruset initiativet ”Spring för alla tjejer”. Vårruset vill tillsammans med Tjejzonen ändra på att nästan var 4:e tjej mellan 16-29 år lider av psykisk ohälsa. Vårruset-initiativet syftar till att öka den fysiska och psykiska hälsan hos unga tjejer. Med en donation på en halv miljon kronor till Tjejzonens verksamhet kommer satsningen leda till att fler tjejer kan få stöd. Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för tjejer mellan 10 och 25 år och en stor del av verksamheten går ut på att erbjuda digitala stödchattar till tjejer som mår dåligt. Genom Vårruset-initiativet kommer 20 fysiska tjejzoner startas upp runt om Sverige i form av löparträffar.

– Det känns fantastiskt att kunna bidra till att fler tjejer får stöd tillsammans med Tjejzonen. Som en förlängning av deras viktiga arbete kan vi nu också erbjuda tjejzoner som uppmuntrar till fysisk aktivitet då vi vet att rörelse och träning påverkar den psykiska hälsan positivt, säger Louise Fredriksson, projektledare på Vårruset.

Kontakt

Vårruset i Norrköping
Fredrik Illner, Tävlingsledare/Tjalve Orienteringsklubb, 0705-173173

Presskontakt Vårruset
Amanda Bjursten, 0708-37 14 30, amanda@hakanson-united.se

Rulla till toppen