Tjalvestugan

Tjalvestugan är Tjalve OK:s sportstuga, vackert belägen vid en vik vid sjön Svängbågens norra strand. Storstugan, dambastun och herrbastun är efter en omfattande renovering i toppskick.

Från Norrköping är avståndet till Tjalvestugan ungefär 2,5 mil och man svänger av från riksväg 55 strax söder om samhället Simonstorp där det är skyltat Tjalvestugan. Parkeringsplatsen ligger en liten bit bortom Tjalvestugan och från parkeringen är det cirka 400 meter att gå. För varutransporter och liknande går det att köra fram till stugan. När isen bär går det bra att gå rakt ner från parkeringen mot sjön och gena över viken.
Koordinaterna till Tjalvestugans parkeringsplats är N 58° 46.606′, E 16° 11.797′ (WGS 84).
https://maps.app.goo.gl/hWyoQg2o1DvvAt9m9

Tjalvestugan är en enkel klubbstuga utan rinnande vatten eller el. För uppvärmning används enbart vedeldade kaminer. Inga sängplatser finns. Övernattning får dock ske på hårt underlag med egen utrustning. Stugan har ett pentry med mindre gasolspis och begränsad köksutrustning. Toaletter finns i ett uthus.
Tjalvestugan ligger 2,5 mil norr om Norrköping. Precis söder om Simonstorp (riksväg 55) är det skyltat Tjalvestugan.
Vid Tjalvestugan finns goda möjligheter att idka friluftsliv vid sjön eller i skogen. Vid sjön finns en eldstad och en roddbåt.

Hyr Tjalvestugan
Vi hyr ut Tjalvestugan till enskilda och mindre grupper. Priset för en dag är 1000 kronor (10.00-24.00),  övernattning 1500 kronor (10.00 dag 1 till 10.00 dag 2). Dags- och dygnshyra kan kombineras. Under semesterperioden är stugan endast tillgänglig för klubbmedlemmar. Kontakta uthyrning@tjalveok.se om du är intresserad av att hyra.

Tjalvestugan är privatägd och ligger på privat mark. Det innebär att obehöriga inte äger tillträde dit, undantagen är bara två: man har hyrt stugan av Tjalve för eget nyttjande eller man besöker stugan söndagar i januari-februari då Tjalvestugan är öppen och vi har servering för allmänheten.
Vi ber alla att respektera de regler som gäller för privat mark och egendom.

Kartor till försäljning

Åksjökartan är en karta över området kring Tjalvestugan. Kartan finns både med och utan förslag till rundor tryckta och säljs för 50 kronor styck inklusive plastficka. Kartan är i A3-format.

Hjälp oss att fortsätta renoveringen

De senaste åren har Tjalve lagt ner mycket tid och pengar på att renovera Tjalvestugan, allt ifrån förrådsbyggnaden till storstugan och båda omklädningsrummen. Ett nytt trädäck har byggts vid storstugan, vid herrbastun finns ett trädäck i bästa solläge och från dambastun leder en trappa ner till en brygga.
Om du vill hjälpa Tjalve OK med att fortsätta hålla byggnaderna i gott skick får du gärna lämna ett bidrag. Sätt in pengar på orienteringens plusgirokonto
9 36 68-2, märk inbetalningen Tjalvestugans fond. Tack för ditt bidrag.

Rulla till toppen